Afdelingsformand Jens Peder Andersen byder velkommen, præsenterer fremmødte og introducerer udsendte materiale.
Forretningsordenen er godkendt.
Christian Mogensen forslås som dirigent og vælges uden modkandidat.
Tobias Tretow-Fish forslås som referent og vælges uden modkandidat.
Vi har lavet et nyt forslag til husorden, som er blev behandlet på et ekstraordinært beboermøde.
Derudover er vi begyndt på at forberede et råderetskatalog for de nyrenoverede boliger, da de nye boliger ikke kan underlægges samme katalog. Vi starter med interne retningslinjer, som efter byggeriets afslutning bliver til et råderetskatalog. Løbende behandles ansøgninger fra beboere om ændringer både indenfor og udenfor boligerne.
Der bliver i forbindelse med renoveringen lavet et nyt affaldssystem med fire molokker. Der arbejdes med storskrald efter færdiggørelse.
Som medlemmer af bestyrelsen har vi deltaget i det fælles arbejde med de andre afdelinger i Himmerland. Vi har et samarbejdsudvalg i Kildeparken og deltager i repræsentantskabsmøder og formandsmøder med alle afdelinger.
Vi er meget aktive i byggeudvalget, som består af 7 medlemmer fra bestyrelsen og oprindeligt 7 øvrige beboere, enkelte er dog trådt ud. Udvalget mødes ca. 3-5 gange om året og planlægger renoveringen sammen med Himmerlands administration og arkitekterne.
Byggeriet går i store træk efter planen. Det sidste nye er seniorboliger og ekstra etager. Der bliver indkaldt til et beboermøde om byggeri den 25. november. I bestyrelsen har vi snakket om udarbejdelsen af husordenen i forbindelse med seniorboliger uden at komme frem til en konklusion endnu.
Afdelingen har et fritidsudvalg, som arrangerer ture til f.eks. Tyskland, Djurs sommerland, Bankospil, julestue og julefrokost mm.
Sundhedshuset's økonomi har også været vendt på vores møder. Himmerland boligforening har kunnet oplyse, at vi har en andel i sundhedshuset, men at afdelingen ikke har nogen omkostninger på det. Det fremgår også af regnskabet, at indtægter og udgifter går lige op.
Lige så snart vi har fået flere parkeringspladser, så bliver det muligt at leje carportene ud. De nye carporte bliver lidt dyrere end de gamle.
Der er snakket om at bygge en hangar, hvor jordbunkerne i øjeblikket ligger, men det er på et meget indledende stadie. Bestyrelsens holdning til den er, at det ikke skal påføre udgifter til afdeling.
Vaskeriet havde en brand sidste år, samme dag som vi havde beboermøde (2018), men det blev udbedret og vaskeriet er igen i brug af beboerne. Der er bevaret en nostalgisk væg af det gamle murværk.
Afdelingen har via Himmerland boligforening henvendt sig til Aalborg kommune i forbindelse med udvidelsen af Tranholmvej. Vi har efterspurgt støjdæmpning fra vejen. Kommunen undersøger sagen, det afhænger af om der er penge til at bygge det.
Det går lidt trægt for udlejningen af boligerne herud, det forklares ved at der er mange boliger, der frigives på en gang, idet flere lejemål bliver færdige nu.
Spørgsmål til beretningen.
Der er spørgsmål til parkeringspladser. Svar – under renoveringen er det sværere at finde en ledig plads, da vi på visse områder under renovering har ekstra biler i forbindelse med håndværkere og lignende. Parkeringspladserne foran Sundhedshuset (nær Humlebakken) har time-begrænsninger om dagen, men kan frit benyttes efter klokken 16.
Der er belysning, der brænder i trappeopgange rundt i blokkene, det er ikke hensigten at det skal stå tændt konstant, men i forbindelse med renoveringen kan håndværkerne øjeblikkelig se at lyset slukker, hvis de er kommet til at skære en ledning over. Morten Larsen vil se på sagen.
Skal opgangsdørene stå åbne døgnet rundt? Ja, men den kan låses med egen nøgle. Sørg dog for at snakke med de øvrige naboer, så de ikke bliver låst ude.
Beretningen er godkendt.
Jimmy Rasmussen fra administrationen gav en hurtig gennemgang af budgettet for 2020.
Himmerland har udarbejdet et 2 sides komprimeret regnskab for 2019 samt budget for 2020 med grafer for nemmere oversigt. Dette er blevet omdelt til husstandene.
Huslejen ligger fast, dvs. at huslejen for 2020 forbliver den samme som i 2019 (under forudsætning alt andet lige, bemærk derfor at huslejen naturligvis stiger når man flytter til en renoveret lejlighed i forhold til ens tidligere husleje i samme bolig).
Konto 101-105 (Nettokapitaludgifter) er kreditforeningsydelserne på de oprindelige lån, de ligger igen på 3.800.000 kr.
Der er et fald på konto 106-113 på 1.016.441, dette skyldes blandt andet at de renoverede lejemål har fået installeret vandur. Det har givet et fald i fællesvandudgiften. Til gengæld er forsikringerne steget med 100.000, der er en varslet præmiestigning på 30%.
Konto 114-119 (Variable udgifter) er på 3.012.000, hvilket er 273.300 lavere end i 2019, det består primært af løn til ansatte, mødeudgifter, aktiviteter og des lige. Det skyldes tildeles at der er sat mindre af til lønudgifterne i afdelingen.
På konto 115, der vedrører almindelig vedligeholdelse, er der budgetteret 27.968.453. Vi skal i denne periode henlægge meget, da vi er i en renoveringsperiode. En del af egenfinansieringen af renoveringen vil komme fra henlæggelser.
Der er sat 7.750.000 af på konto 125, hvilket er 275.000 højere end sidste år.
Længere fremme i tiden vil henlæggelserne falde, men så stiger ydelserne på lån for at afvikle dem.
På konto 201- der omhandler B-ordning, garager, forbedringer og så videre, er ens for næste år på 450.432.
Konto 202 ses det at vores renteindtægter er steget, fordi vi har et højere samlet beløb opsparet som vi får renter af.
Der er sket en stigning på 2.901.258 i vores øvrige indtægter i alt. Det omhandler blandt andet støtte, som gives når der foretages en større renovering, som vores.
Spørgsmål og svar til budgettet for 2019:
Der bliver spurgt til om huslejen falder. Svar: det vil vi ikke kunne love vil ske og bestemt ikke under renoveringen.
Budgettet bliver sat til afstemning ved håndsoprækning og det bliver godkendt.
Der er indkommet 4 forslag.
Forslag 1.1 – Skal det være tilladt at holde 2 (større) husdyr. Fx en kat og en hund/ 2 hunde eller 2 katte.
Emnet diskuteres. Dirigenten forslår at det sendes ud til urafstemning, hvor alle beboere får mulighed for at stemme. Der kommer et modforslag om skriftlig afstemning her og nu på beboermødet.
Ved håndsoprækning stemmes om at sende forslaget til urafstemning. 66 stemte for.
Dernæst stemmes der om at stemme på dette møde. 36 stemte for.
Ved urafstemningen kommer sedlerne ud på to sprog. Dansk og engelsk.
Det er godkendt.
Forslag 1.2 – Mulighed for at få opsat spejle omkring garager, især for enden af garager nede ved nummer 26 og 30, da det er umuligt at se om der er modkørende.
I bestyrelsen er vi enige om at sikkerhedsforanstaltningerne skal etableres.
Forslagsstilleren er tilfreds med at bestyrelsen og boligforening arbejder videre med sagen.
Forslag 2 – Etablering af indhegnet område så vores hunde kan få mulighed for at løbe frit (en hundeskov).
Den har vi også haft oppe at vende i bestyrelsen, det synes vi i bestyrelsen ikke er en god idé. Mange beboere kommenterer på problemer med at opsamle efterladenskaber fra hundene.
Der stemmes ved håndsoprækning af stemmesedler. Det indkomne forslag om etablering af hundeskov er nedstemt.
Forslag 3 – At der på de kommende græsarealer udenfor nr. 54-56 og 58, bliver sået blomsterenge, som vil bryde græsplænerne smukt.
Forslaget diskuteres på mødet og der gives udtryk for forskellige holdninger. Forslaget har også været oppe at vende i bestyrelsen. Der er dog forbehold, da vi ved renoveringen har ”græsgaranti”. Bestyrelsen foreslår derfor at arbejde videre med forslaget i byggeudvalget, og i samarbejde med landskabsplanerne og mulige områder for robotplæneklippere, som også skal tænkes ind.
Forslagsstilleren er tilfreds med at bestyrelsen arbejder videre med sagen.
Forslag 4 – At der etableres køkkenkværne i de forberedte køkkenvaske.
Forslagsstilleren fremlægger sit forslag og det diskuteres. Herunder omkostninger ved anskaffelse og drift mod besparelse på molok-renovation, øget vandforbrug, kommende lovgivning om adskillelse af biomateriale fra andet affald.
Udgifter ved reparationer på køkkenkværne tillægges afdelingen. Skal der etableres nye køkkenkværne, så skal der søges til det ved Aalborg kommune.
Beboerne beder om mere information og det besluttes at bestyrelsen skal arbejde videre med at skaffe information om køkkenkværnene.
Til beboermødet er der 58 lejemål er deltagende og dermed 116 stemmer.
På valg er: Amir Babak – modtager genvalg
Janette Lemus – modtager genvalg
Thomas Papendorf – modtager genvalg.
Bo Jensen
Christian Nørgaard
Birgit Gramkow
Kim Andersen
Nikolaj Justsen
Eva Sørensen
Der afholdes skriftligt valg. De valgte til bestyrelsen er henholdsvis Janette, Nicolaj og Kim.
Der besluttes ikke at stemme igen, men i stedet, at suppleanterne udvælges ud fra kandidaterne under punkt 7. ”valget af bestyrelsesmedlemmer”. På 4. pladsen kom Christian Nørgaard, som dermed er 1. suppleant og på 5. pladsen Amir Babak, som derved er 2. suppleant.
Der bliver spurgt til hvilke sikkerhedsforanstaltninger robotplæneklipperne underlægges. Svar, vi er ikke så langt endnu at etableringen af robotplæneklippere er kommet frem. Det bliver blandt andet spurgt ind til det vedr. tæpper, når der solbades og i forhold til pindsvinene.
En kommentar går på at rengøringen af trapperne ikke er god nok. Varmemesteren vil tage fat i rengøringsfirmaerne.
En beboer vil gerne have fjernet container foran blok 60-64. Det vil blive undersøgt om der kan findes et andet sted i afdelingen.
Der bliver spurgt til gulve i lejlighederne og slid. Så længe det er almindelig brug er det ok, men ikke hvis det er misligholdelse.
I vaskehuset mangler der en varmerulle. Er det muligt at anskaffe en ny? Bestyrelsen vil undersøge sagen. Desuden ville et langbord og vaskekurve også være godt.
Kælderdørene i gavlene kan ikke låses i alle tilfælde. Er det muligt at få det tjekket? Varmemesteren vil gå en runde.
Vinduerne på første sal i nogle lejemål har problemer med at blive vendt til pudsning. De bedes kontakte servicekontoret i Sundhedshuset.
En beboer kan ikke komme ind i målerrummet, da døren derind er låst. Det vil blive løst, evtevt. vil døren blive fjernet.
Bliver vinduerne i opgangene vasket. Ja, torv A (1), her er vinduerne blevet vasket en gang.
Der blev spurgt ind til en adresse-ændring. Beboeren bedes kontakte Rasmus Hjort på hovedkontoret.
Vedligeholdelse af kældrene med maling, er det noget som afdelingen vil varetage? Svar: det ligger ikke i budgettet, men vi vil undersøge hvorledes vi skal forholde os til det?
Nedgangene til cyklerne er besværlige at bruge. De er placeret forkert og der er ikke plads til at dreje cyklen nede i bunden. Det er også svært at få en barnevogn op og ned.
Kan man åbne vinduerne i opgangene? Ja, men nogle af kablerne er ikke korrekt forbundne. Varmemesteren vil se på sagen.
Måtten i opgang 118 mangler. Det bliver undersøgt nærmere.