Af direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening, Rendsburggade 22, Aalborg - www.abhim.dkNordjyllands Politi offentliggjorde for få dage siden, at der fra primo 2021 vil være en ny politistation på Grønlands Torv i Aalborg SØ - og at der ikke længere vil være nærstation i Sundheds- og Kvartershuset i Aalborg Øst.
Det har fået mig til at tænke på den udvikling, det østlige Aalborg har gennemgået det seneste årti. Et årti, der for Himmerland Boligforenings vedkommende har budt på massive renoveringer, men som også på en række andre områder har løftet en sine steder temmelig slidt og belastet bydel.
Da vi i 2011 åbnede Sundheds- og Kvartershuset, var vi glade for, at Politiet rykkede ind, for der var ikke nogen tvivl om, at det ville kunne virke kriminalpræventivt. Og det må siges, at indsatsen er lykkedes. Ser vi eksempelvis på antallet af 10- til 17-årige, der er blevet sigtet mindst én gang for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller loven om euforiserende stoffer, er der på blot fem år sket et fald på over 70 procent. Det samme billede tegner sig i vores afdelinger dækket af helhedsplanen Center for Samskabelse, når det gælder antal sigtelser, antal personer med mindst én sigtelse, antal domme og antal dømte.
På det grundlag kan man sagtens argumentere for, at der kan være mere brug for en nærpolitistation andre steder end på Fyrkildevej. Til gengæld kan bydelen dårligt undvære en folkeskole, for et nært og godt skolemiljø er om noget med til at forebygge kriminalitet.
Jeg mener, der bør lægges en fremsynet plan for Tornhøjskolens fortsatte rolle i lokalområdet - og skolen bør tilføres solide investeringer, så den i en nybygget form kan vedblive med at bakke op om områdets udvikling. Der er heldigvis rigtig meget godt at bygge videre på - blandt andet det boligsociale samarbejde gennem Center for Samskabelse, hvor skole, erhvervsliv og organisationer har sikret praksisnær undervisning.