Det er forventningen, at 'Den grønne arena' bliver et markant mødested, hvor det er inspirerende og sjovt for beboerne at deltage i bevægelsesaktiviteter - eller blot mødes og tale med andre.
Takket være millionstøtte fra Lokale og Anlægsfonden og foreningen Realdanias pulje Fælles Rum er realiseringen af Himmerland Boligforenings projekt 'Den grønne arena' i det østlige Aalborg rykket et stort skridt nærmere.
- Med tilsagn om støtte på op til 7 mio. kr. mangler vi ikke meget i at være på plads med finansieringen. Målet er at skabe et grønt byrum centralt i boligkvarteret Kildeparken med faciliteter både inde og ude, der kan tiltrække alle aldersgrupper om aktiviteter til fremme af beboernes fysiske, sociale og mentale sundhed, siger direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.
Projektet er udviklet og skal realiseres i et tæt samarbejde mellem Himmerland Boligforening og Aalborg Kommune. I ansøgningsfasen har ansøgerne været assisteret af Keingart Space Activators.
Der går en lige linje fra 'Den grønne arena' og tilbage til boligforeningens etablering af Sundheds- og Kvartershuset for et årti siden - et projekt som Realdania også har støttet. Og ifølge Ole Nielsen er der fortsat særdeles god grund til at rette blikket mod sundheden i denne del af Aalborg:
- På baggrund af en undersøgelse fra Aarhus Universitet har DR Dokumentar afdækket, at gennemsnitslevealderen i det østlige Aalborg er mere end 10 år lavere end i Hasseris. Der er ingen tvivl om, at den overordnet set største udfordring i det østlige Aalborg er befolkningens sundhedsmæssige tilstand. Det er da også en del af baggrunden for den indsats, som de almene boligorganisationer sammen med kommunen for år tilbage satte i værk for at løfte bydelen både fysisk og socialt.
Det er forventningen, at 'Den grønne arena' bliver et markant mødested, hvor det er inspirerende og sjovt for beboerne at deltage i bevægelsesaktiviteter - eller blot mødes og tale med andre. Uanset aktiviteten er målet at fremme en sund livsstil. 'Den grønne arena' skal supplere de andre aktører i området ved at være det centrale mødested med mere uformelle fællesskaber og som fødekæde til de organiserede og forpligtende fællesskaber i området.
- Når det gælder det fysiske byggeri, er det vores plan, at der skal være en sammenkobling med kulturinstitutionen Trekanten, direkte naboskab til Fritidscentret Byggeren og nærhed til blandt andet flere botilbud for handicappede, en folkeskole samt Sundheds- og Kvartershuset, fortæller Ole Nielsen.
Byggeriet tænkes opdelt i tre afsnit. For det første et 'orangeri' ud mod Astrupstien, hvor der blandt andet skal være plads til planter, petanque, dart, skak, et loungeområde, et bogbyttetårn og legehuse. For det andet en flexsal der kan bookes af foreninger, institutioner og grupper i området til aktiviteter såsom gymnastik, lettere boldspil og yoga. Og endelig en sal, hvor et dansecenter vil få base, men hvor der også er plads til andre aktører.
Et andet centralt element i projektet er en grøn landskabelig bearbejdning af arealet omkring Byggeren. Ole Nielsen uddyber:
- Der er i dag tale om en temmelig skjult institution bag tæt krat og store træer. Der er imidlertid potentiale til meget mere, når det kommer frem i lyset, hvad stedet egentlig rummer.
Ole Nielsen oplyser, at den primære målgruppe er beboere i det østlige Aalborg inden for en afstand af cirka en kilometer fra 'Den grønne arena'. Her findes omkring 4.000 almene og 1.000 private boliger med anslået 12.000 beboere.