Mandag den 3. december 2012 satte Himmerland fokus på mønsterbrydning og relationsarbejde blandt unge med anden baggrund end dansk.
Mødet er et tiltag under Boligsocialnet. Boligsocialnet er et samarbejde under BL Danmarks Almene Boliger om den boligsociale indsats i landets udsatte boligområder, et samarbejde Himmerland Boligforening er stærkt engageret i, også igennem Projekt 9220 Aalborg Øst, sammen med de øvrige boligorganisationer i bydelen.
Claus Bjørton og Sven Buch fra Himmerland bød velkommen og fortalte om baggrunden for det nye Sundheds- og Kvartershus, der dannede ramme om arrangementet.
Oplægsholderne var af Simona Abdallah og Nuuradiin Hussein.
Simona Abdallah er mønsterbryder på så mange måder. Som kvinde med palæstinensisk baggrund opvokset i Gellerup og en ubetvingelig trang til at spille musik, har opvæksten på ingen måde været let. Hun har måttet bryde med konventioner om hvad en kvinde kan tillade sig, "hvad vil folk ikke sige" og manglende selvtillid til at stå på egne ben. Vejen til et uafhængigt liv fra familien for at udleve drømmen om at dyrke sit tydelige talent til at spille på tromme har været lang og svær. At talentet er uomtvisteligt gav hun et tydeligt eksempel på som afslutning af sit oplæg.
Derefter kom Nuuradiin Hussein på banen. I sin egenskab af socialrådgiver i Aalborg Øst og formand for Integrationsrådet har han utrolig indsigt i, hvordan det både kan gå godt og skidt i forhold til familierne. Han fortalte om nogle af sine konkrete erfaringer med at arbejde med ressourcepersonerne i familierne og hvordan man sideløbende skal kunne trække på opbakning fra relevante dele af kommunens tilbud og personale.
De 40 deltagere i mødet, en blanding af medarbejdere fra kommuner og boligorganisationer, fik en livlig debat. Især gik spørgelysten på Simonas personlige konsekvenser ved at udleve sin livsdrøm, og de dilemmaer som de møder i deres daglige arbejde.
Det at turde bryde med et fastlåst mønster er vigtigt, og rollemodeller som de to oplægsholdere nødvendige. Derfor er det, at kunne skabe kontakten mellem netop rollemodeller og målgrupper som de unge, en måde at gøre en positiv forskel på.