Himmerland Boligforening vælger entreprenør til ny afdeling

Inden længe går Himmerland Boligforening i gang med opførelsen af en ny afdeling, der kommer til at rumme de første almene boliger i den sydlige del af Aalborg-bydelen Hasseris.

”Vi har netop skrevet enterpriseaftale med murer- og entreprenørvirksomheden M. Thomsen Støtt A/S, så nu er vi klar til at gå i gang på Anna Anchers Vej. Der er byggestart på den anden side af sommerferien og forventet indflytning i begyndelsen af 2026”, fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Den nye afdeling, der er tegnet af LINK Arkitektur, har et samlet budget på godt 100 mio. kr. Alt i alt bliver der opført omkring 4.400 kvadratmeter byggeri fordelt på 50 boliger på to, tre eller fire værelser. Boligerne, der bliver på 74 til 106 kvadratmeter, opføres i tre bygninger på to til fire etager.

I valget af byggematerialer er der tænkt i nærheden til det grønne, idet facaderne bliver i en lys gullig teglsten med lyse fuger, mens vinduer og altaner bliver i en kontrastfuld mørkere farve.

”De første almene boliger i denne del af Aalborg kommer til at bidrage med mere diversitet til området. Afdelingen består af etage- og tæt-lavt byggeri opført omkring en stor grønning som det samlende midtpunkt – og alle boliger får umiddelbar adgang til et privat udendørs opholdsareal i form af terrasse eller altan”, fortæller Ole Nielsen. Og han fortsætter:

”Den nye afdeling er endnu et godt eksempel på det, der i en årrække så at sige har været et mantra for Himmerland Boligforening: Blandede boliger i blandede bydele i en blandet by. Argumentet er reelt set ret enkelt, for kun ved hjælp af det blandede kan vi skabe boligområder, bydele og byer, der er tilstrækkeligt attraktive til, at nogen for alvor vil bo og leve der. At lade almene boliger indgå også i denne del af Aalborg handler om, at der i tilstrækkelig grad bliver etableret boliger til en fornuftig husleje. Det er nu, fremtidens betalelige boliger skal bygges – og de skal ikke mindst bygges i alment regi. Almene boliger handler dog ikke udelukkende om det betalelige, men også om at der findes et tilstrækkeligt udbud af den type boliger, der typisk efterspørges. Det vil – blandt andet på grund af ændrede familiemønstre – sige mindre boliger tilpasset eksempelvis singlernes behov.”

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger
 
Navigation

Administrationsadresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© 2024 abhim.dk
 
 
Vi bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen Vi benytter funktionelle cookies til at få websitet til at fungere optimalt. De anvendes primært til anonym trafikmåling via Google Analytics, for at kunne analysere brugen af vores hjemmeside, så vi løbende kan forbedre funktion og indhold.

OK