I en artikel i Fagbladet Boligen (november 2014) erkender BL - Danmarks Almene Boligers tidligere direktør Gert Nielsen, at han var en af de mange, der var skeptiske, da Aalborg i 2010 fik tilsagn til et sandt byggeboom af ungdomsboliger. I artiklen indrømmer han, at han og de øvrige skeptikere tog fejl. Her er et uddrag:
"Kunne det virkelig lade sig gøre uden at betyde tomme boliger? Svaret er ja.
I dag er alle boligerne bygget, og alle er udlejet. Og Aalborg Kommune fortsætter. Der er nu lagt an til byggeri af i alt 1.564 nye ungdomsboliger i et nyt boligprogram for perioden frem til udgangen af 2017. Sammenlignet med andre kommuner er det en helt ekstraordinær stærk satsning. Hvad er baggrunden for denne satsning? Den vigtigste baggrund er naturligvis, at der er kommet et langt større antal uddannelsessøgende til Aalborg. I dag er der flere end 45.000 unge under uddannelse i en by med 205.000 indbyggere. Det sætter i den grad sit præg på byen."
"Samlet set er uddannelse og undervisning Aalborgs vigtigste erhverv, og det er byens vigtigste ressource. Men det er ikke bare antallet under uddannelse, som er baggrunden for det succesrige byggeboom. Den økonomiske krise, der satte ind i 2009, har paradoksalt nok også været en medvirkende faktor. Det private byggeri gik i stå, og kommunen så en mulighed for at kompensere for dette ved at igangsætte det store antal ungdomsboliger.
Det gav samtidig mulighed for at kunne bygge på meget attraktive arealer, som man næppe ellers havde haft mulighed for at komme i nærheden af, og de private byggefirmaer så en mulighed i de almene ungdomsboliger, når det øvrige byggeri nu var på vågeblus."
"Det mest markante eksempel på attraktiv placering er boligforeningen Himmerlands byggeri af 254 boliger direkte på havnen som nabo til det nye musikhus og få hundrede meter fra Utzon Center, i det projekt som hedder Larsen Waterfont, tegnet af Henning Larsen Architects. Bedre placering findes ikke, og en stor del af boligerne er beliggende i et højhus med 15 etager med en enestående udsigt over byen og Limfjorden. Det havde ikke været muligt, hvis der havde været gang i det øvrige byggeri. Så ville grundprisen have været alt for høj."
"Konklusionen af hele denne beskrivelse er altså, at skeptikerne tog fejl. Det er en succes, som også har været begunstiget af lidt held og dårlige konjunkturer for det private byggeri. Men Aalborg har fået et kolossalt løft, og boligorganisationerne har på fornem vist markeret dynamik og stor samfundsmæssig værdi af deres arbejde."