Gå til Indhold

Brødre husker tilbage på Fyrkildevej

Dan og David Moalem er brødre. De er begge vokset op i det østlige Aalborg. Og de tænker med glæde tilbage på deres år i Himmerland Boligforening.

Dan, der født i 1973, mener, at familien flyttede til Fyrkildevej, da han var fire eller fem år gammel. Bygningen, som de boede i, er der ikke længere, for den har givet plads til Sundheds- og Kvartershuset. Familien bestod af far, mor, tre sønner og en datter. Far var funktionær ved Aalborg Kommune, mens mor arbejdede i pladebaren i Føtex i det centrale Aalborg.

Dan og Davids far er fra Israel og som Dan siger: "Vi var stort set de eneste mørke børn i området". Det var dog ikke noget, han og hans søskende bemærkede - det var ikke noget, der gav udfordringer. 

Det gjorde det til gengæld, at den ene af de tre brødre var kongelig balletdanser i København. Det gav anledning til nogle slagsmål i skolegården, men ellers husker Dan ikke drillerier på Tornhøjsskolen overhovedet. Han fortæller, at han tilbragte tid sammen med blandt andet sine polske venner André og Anna. "Vi var nærmest de eneste med udenlandsk baggrund i hele Aalborg Øst ud over en italiensk familie i Rebildparken"

Familien var flyttet til Fyrkildevej fra et hus på Højbovej i Gug, da der var brug for mere plads. Dan husker, at hans mor syntes, valmuemarkerne ved Fyrkildevej var utroligt flotte. Og de bidrog til fornemmelsen af at være langt uden for byen.


















Dan fortæller, at der var "børn alle steder". Typisk var det mennesker med lidt færre penge end gennemsnittet, der boede i området, men Dan mindes en super stemning - og ingen af de udfordringer, som det østlige Aalborg senere blev kendt for. Han blev først opmærksom på, at "Aalborg Øst er lidt dodgy", da han ledte efter fritidsjobs og blev spurgt om, hvor han kom fra. Dan husker også venskabelige drillerier i gymnasietiden, hvor der blandt andet var en klassekammerat, der kaldte Aalborg Øst for Bangladesh - uden at Dan var helt klar over hvorfor.

Dan husker med glæde byggelegepladsen foran vaskeriet: "Vi byggede vores helt eget tårn". Han mindes Fyrkildevej som et godt sted at vokse op. Men "der skete et eller andet med Aalborg Øst, da Aalborg Værft lukkede i 1988. En anden type mennesker begyndte at flytte til området. Og der kommer også parcelhuse i området. Disse to ting bidrog til at ændre Aalborg Øst".


Værftets lukning fik stor betydning for Dan. "Den dag værftet lukkede, står imprintet hos mig". Han fortæller, hvordan han på AaB's anlæg "så store mænd, der græd" og han tænkte: "Sådan et job skal jeg ikke ha'".

AaB spillede en stor rolle for Dan, der brugte rigtig meget tid på træningsanlægget sammen med klubbens nuværende formand Claus Fallingborg. Dan beskriver AaB som "en bastion i området", og den dag i dag er det københavnske advokatfirma, hvor han er partner, sponsor for AaB. "Det kan jeg ikke lade være med", siger Dan.

Dan nævner Trekanten som et andet element med stor betydning for området - faktisk mener han, at "Trekanten ændrede alt". Stedet åbnede i 1984 som familie- og aktivitetscenter og her lærte Dan blandt andet at danse electric boogie og han gik til sløjd. 

Dan husker, at hans store mål i livet mens han boede på Fyrkildevej, var at få en villa i den nærliggende Tornhøjparken. Det blev det dog ikke til. I dag er adressen København, men Dan er nu og da tilbage i Aalborg - blandt andet fordi hans kone også stammer fra Aalborg Øst - hun voksede op på Skallerupvej og Næssundvej.

Lillebror David er fra 1974 og også han fortæller om en god opvækst i det østlige Aalborg. Der så helt anderledes ud end på Højbovej i Gug, hvor de kom fra - og blandt andet var lejligheden, de flyttede til, dejlig stor. Og der var masser af marker omkring boligen: "Det var lidt på landet", hvilket David husker selvfølgelig ændrede sig i takt med at området blev bebygget.


David har også en erindring om at være "den eneste mørke dreng i klassen, men det var ikke noget, jeg blev drillet med". Og heller ikke han husker noget dårligt ry for området, da han boede der. Han mødte først fordomme om Aalborg Øst i forbindelse med teenageårene, men her havde området også ændret sig. "Det var et godt sted at vokse op, men det blev med årene et hårdere kvarter". Det var også i den periode, han hørte området omtalt som Bangladesh.

David har ligesom Dan spillet fodbold med Claus Fallingborg - rigtig meget fodbold. Det foregik blandt andet ved Tornhøjskolen og faktisk alle mulige andre steder, hvor der var grønne arealer.

David, der også er partner i et advokatfirma i København, fortæller, at hans søskende og han blev præget af deres far til at yde en ekstra indsats og prioritere hårdt arbejde højt. De lærte, at hvis de gjorde noget ekstra, var der altid opbakning hjemmefra.

 
Navigation

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
OK

Bliv medlem her
- og få fordelene fra i dag

Bliv medlem her

Bliv medlem
- og få fordelene fra i dag

Kun som medlem kan du stå på venteliste - og vælge din drømmebolig mellem vores mere end 7.000 boliger.

Samtidigt må du bruge alle de gode tilbud i Klub Himmerland fra første dag.
 

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger